Heb je onze vernieuwde Facilitator Training al ontdekt? Met de code BRANDNEW krijg je 10% korting tot 31 maart. 🚀

+31(0) 58 203 80 33
TIP VAN DE DINSDAG

Hackathon organiseren: zo tuig je zelf de allerbeste op

Je wilt een hackathon organiseren of weten hoe dat in zijn werk gaat. We applaud you. Wij onthullen vier geheimen waarmee je dat zo effectief mogelijk bereikt. 
Hoofdafbeelding bij Hackathon organiseren: zo tuig je de allerbeste op
Hoofdafbeelding bij Van Bratwurst tot brainstorm: hoe 'Berlijn Thinking' creativiteit aanwakkert
Van Bratwurst tot brainstorm: hoe ‘Berlijn Thinking’ creativiteit aanwakkert

Berlijn. Ook wel bekend als het Europese epicentrum van creativiteit. Sommigen zeggen zelfs dat het de allercreatiefste stad op aarde is. Als schrijver van De Brainstorm Bijbel kan ik alleen maar ja knikken. Want tijdens het schrijfproces liep ik driemaal tegen de roemruchte writers block aan. Er kwam geen letter meer uit mijn toetsenbord. Mijn redder in nood? Drie treintripjes naar Berlijn en drie overdosissen aan creativiteit. 

Hoofdafbeelding bij Brainstormsessie organiseren: de 6 fases voor een écht goede
Brainstormsessie organiseren: de 6 fases voor succes

Goede brainstorms faciliteren is belachelijk moeilijk. Maar gelukkig doen wij dit al jaren. Wil jij een brainstormsessie organiseren? Wij hebben dé zes fases voor succes.

Hoofdafbeelding bij Storytelling - De basis voor een sterk merk
Storytelling: de basis voor een sterk merk

Een zwoele zomeravond, een gezellig kampvuur en een groep mensen die elkaar spannende verhalen vertellen. In deze blog duiken we in de wereld van storytelling en waarom het de basis vormt voor een sterk merk. Wat houdt het eigenlijk in? Hoe en wanneer zet je het in als bedrijf? En hoe combineer je storytelling met brainstormen? Buckle up and get ready.  

Zo selecteer je de beste ideeën

Dacht je dat een brainstorm vooral draait om het verzinnen van ideeën? Think again. Het kíezen van ideeën is in onze ogen net zo belangrijk - of misschien nog wel belangrijker. In deze blog vertellen we je hoe je van 300 ideeën tot drie hele goede komt.

Hoe zet je ideeën om naar actie?

Dat was ‘m dan – je brainstormsessie is voorbij. Alle deelnemers zijn excited over de resultaten. En hebben het gevoel dat deze sessie écht dingen in gang heeft gezet. Maar dan.. lopen de deelnemers de ruimte uit. En is het alsof – poef! – de helft van alle ideeën spontaan verdwenen zijn. Eeuwig zonde. In dit artikel kaarten we daarom de vier meest voorkomende problemen in het overgaan tot actie aan én hoe je deze aanpakt.
Hoofdafbeelding bij brain food voor een productieve vergadering of brainstorm
Brain food voor een productieve brainstorm of vergadering

Brain food houdt je brein productief tijdens een brainstorm of vergadering. Wij zochten met wetenschap uit welke snacks (onverwacht) goed voor je zijn, en vonder vier effectieve voor je. 

Zo laat je een sessie altijd doorgaan

Het lijkt best lastig, dat brainstormen in tijden van corona. Niet alleen zijn grote groepen bij elkaar een dingetje, ook al die technische online tools kunnen nogal overweldigend zijn. Nu kun je ons natuurlijk invliegen (vinden wij niet erg), maar wij geven je ook graag zelf een aantal handvatten. Online, offline of zelfs in hybride-varianten – er zijn vele opties om een sessie altijd door te laten gaan!

Hoofdafbeelding bij Een creatieve sessie faciliteren: vijf basisvormen voor succes
Een creatieve sessie faciliteren: de vijf basisvormen voor succes

Sta je op het punt om een creatieve sessie te faciliteren? Vaak kies je voor de welbekende brainstorm, want daar was je al bekend mee. Maar wist je dat er tientallen vormen bestaan? Maak kennis met de vijf belangrijkste basisvormen van een creatieve sessie.

Hoofdafbeelding bij Brainstormsessie voorbereiden: houd hier rekening mee
Brainstormsessie voorbereiden: houd hier rekening mee

Wil je een professionele brainstorm voorbereiden? Wij nemen je mee de diepte in. Hierbij drie stappen waar je rekening mee moet houden, en die jou een topresultaat geven.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BRAINFUELUTRECHT krijg je ons Brain Fuel-deck voor slechts €30,- (normaal €89,95).