Meer weten over AI en brainstormen? Bereid je voor op de toekomst bij onze AI Brainstorm Training! 🦾

+31(0) 58 203 80 33
TIP VAN DE DINSDAG

Storytelling: de basis voor een sterk merk

Een zwoele zomeravond, een gezellig kampvuur en een groep mensen die elkaar spannende verhalen vertellen. In deze blog duiken we in de wereld van storytelling en waarom het de basis vormt voor een sterk merk. Wat houdt het eigenlijk in? Hoe en wanneer zet je het in als bedrijf? En hoe combineer je storytelling met brainstormen? Buckle up and get ready.  
Hoofdafbeelding bij Storytelling - De basis voor een sterk merk
De geschiedenis van de hackathon: van tech tot trend

Hackathons zijn helemaal hot and happening. Bedrijven, organisaties en individuen zien het als een uitstekende manier om creatieve ideeën te genereren. We nemen je mee naar de geschiedenis van de hackathons.

Zo selecteer je de beste ideeën

Dacht je dat een brainstorm vooral draait om het verzinnen van ideeën? Think again. Het kíezen van ideeën is in onze ogen net zo belangrijk - of misschien nog wel belangrijker. In deze blog vertellen we je hoe je van 300 ideeën tot drie hele goede komt.

Hoe zet je ideeën om naar actie?

Dat was ‘m dan - je brainstormsessie is voorbij. Alle deelnemers zijn excited over de resultaten. En hebben het gevoel dat deze sessie écht dingen in gang heeft gezet. Maar dan.. lopen de deelnemers de ruimte uit. En is het alsof - poef! - de helft van alle ideeën spontaan verdwenen zijn. Eeuwig zonde. In dit artikel kaarten we daarom de vier meest voorkomende problemen in het overgaan tot actie aan én hoe je deze aanpakt.

4 snacks die je brein boosten bij een brainstorm

Wat kun je het beste eten tijdens een brainstorm? Tijdens een brainstormsessie staat er altijd wel wat lekkers op tafel. Maar geven die hapjes je brein wel de juiste brandstof? Wij zochten het voor je uit met wetenschap! Wat blijkt: sommige snacks zijn (onverwacht) goed voor je. We nemen je mee naar 4 snacks die je brein boosten bij een brainstorm!

Zo laat je een sessie altijd doorgaan

Het lijkt best lastig, dat brainstormen in tijden van corona. Niet alleen zijn grote groepen bij elkaar een dingetje, ook al die technische online tools kunnen nogal overweldigend zijn. Nu kun je ons natuurlijk invliegen (vinden wij niet erg), maar wij geven je ook graag zelf een aantal handvatten. Online, offline of zelfs in hybride-varianten – er zijn vele opties om een sessie altijd door te laten gaan!
Hoofdafbeelding bij Een creatieve sessie faciliteren: vijf basisvormen voor succes
Een creatieve sessie faciliteren: de vijf basisvormen voor succes

Sta je op het punt om een creatieve sessie te faciliteren? Vaak kies je voor de welbekende brainstorm, want daar was je al bekend mee. Maar wist je dat er tientallen vormen bestaan? Maak kennis met de vijf belangrijkste basisvormen van een creatieve sessie.

Hoofdafbeelding bij Brainstormsessie voorbereiden: in drie stappen naar topresultaat
Brainstormsessie voorbereiden: in drie stappen naar topresultaat

Denk je dat het klaarleggen van post-its genoeg voorbereiding is voor een goede brainstorm? Think again. Wij nemen je mee naar de diepte, zodat jij straks een écht goede brainstormsessie kan voorbereiden. Hierbij drie stappen voor een topresultaat.

Hoofdafbeelding bij Brainstormvraag bedenken: in drie stappen naar de perfecte vraag
Brainstormvragen bedenken: de drie stappen tot de perfecte vraag

Een goede brainstorm begint met een sterke brainstormvraag. Verwacht niet de juiste antwoorden als je de verkeerde vragen stelt! Helaas voelt het bedenken van de juiste brainstormvraag soms alsof je op zoek bent naar de heilige graal. Hoe je die heilige graal dan vindt? Door dit artikel te lezen!

De 5 brainstorm stereotypes en hoe je deze in je voordeel kunt gebruiken

Heb je ooit aan een brainstorm of design thinking sessie meegedaan? Of gewoon een beetje om je heen gekeken in het leven? Dan ben je vast en zeker één van deze 5 stereotypes tegengekomen: Shadows, Wizards, Bosses, Deputies en Critics. In dit artikel leer je deze stereotypes herkennen. Maar ook hoe je met ze om moet gaan, zodat jouw ideation sessie de BESTE ALLER TIJDEN zal zijn. Scroll snel verder!

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BRAINFUELUTRECHT krijg je ons Brain Fuel-deck voor slechts €30,- (normaal €89,95).