+31(0) 58 203 80 33

BRAINSTORM TIPs, TRUCS en MeEEEER...

Ontdek de Geheimen van Creativiteit

TIP VAN DE DINSDAG

Gastblog: 3 tips om jouw brainstormsessies futureproof te maken 

Creatief Denken: ‘De Songwriter Mindset’ vs. de ‘Remixer Mindset’

Bij Brain Fuel plaatsen we mensen graag in hokjes. In creatieve processen kom je altijd Wizards, Scientists, Captains, Judges en Medics tegen. Het ene archetype is creatiever dan de ander, maar creëren doen ze allemaal. Én.. ze zijn allemaal een ‘songwriter’ of een ‘remixer’. Ja, jij bent er ook één.

Hoofdafbeelding bij TIC Theorie: hoe drie denkwijzen naar ontelbaar veel oplossingen
TIC-theorie: van drie denkwijzen naar ontelbaar veel oplossingen

In mijn leven als facilitator heb ik in honderden brainstorms gezeten. Moet je eens bedenken hoeveel sticky notes ik voorbij zag komen. Honderden? Nee. Duizenden? Nee. Honderdduizenden? Dat komt al meer in de buurt. Als je al deze briefjes zou clusteren, dan kom je drie categorieën tegen: Thema’s, Ideeën en Concepten. 

Hoofdafbeelding bij Veranderingen doorvoeren: drie modellen die iedereen moet kennen
Eerste hulp bij veranderingen: drie modellen die iedere veranderaar moet kennen

Als facilitators van brainstorms en innovatietrajecten gaan wij er goed op, maar dat geldt niet voor iedereen: verandering is voor velen reuze spannend. Hoe kun je veranderingen effectief doorvoeren? We nemen je mee in een deep-dive van drie innovatiemodellen. 

Hoofdafbeelding bij Wat is creatief denken en hoe pas je het toe?
Wat is creatief denken en hoe pas je het effectief toe?

Creatief denken is het doorbreken van vaste denkpatronen. Het is een vaardigheid waarbij je buiten de bestaande kaders zoekt naar nieuwe oplossingen. In dit artikel leggen we je het belang van creatief denken uit en geven we praktische handvatten hoe je jezelf en anderen dit effectief aanleren.

Hackathon organiseren: zo tuig je zelf de allerbeste op

Je wilt een hackathon organiseren of weten hoe dat in zijn werk gaat. We applaud you. Wij onthullen vier geheimen waarmee je dat zo effectief mogelijk bereikt. 
Hoofdafbeelding bij Hackathon organiseren: zo tuig je de allerbeste op
Hoofdafbeelding bij Van Bratwurst tot brainstorm: hoe 'Berlijn Thinking' creativiteit aanwakkert
Van Bratwurst tot brainstorm: hoe ‘Berlijn Thinking’ creativiteit aanwakkert

Berlijn. Ook wel bekend als het Europese epicentrum van creativiteit. Sommigen zeggen zelfs dat het de allercreatiefste stad op aarde is. Als schrijver van De Brainstorm Bijbel kan ik alleen maar ja knikken. Want tijdens het schrijfproces liep ik driemaal tegen de roemruchte writers block aan. Er kwam geen letter meer uit mijn toetsenbord. Mijn redder in nood? Drie treintripjes naar Berlijn en drie overdosissen aan creativiteit. 

Hoofdafbeelding bij Brainstormsessie organiseren: de 6 fases voor een écht goede
Brainstormsessie organiseren: de 6 fases voor succes

Goede brainstorms faciliteren is belachelijk moeilijk. Maar gelukkig doen wij dit al jaren. Wil jij een brainstormsessie organiseren? Wij hebben dé zes fases voor succes.

Hoofdafbeelding bij Storytelling - De basis voor een sterk merk
Storytelling: de basis voor een sterk merk

Een zwoele zomeravond, een gezellig kampvuur en een groep mensen die elkaar spannende verhalen vertellen. In deze blog duiken we in de wereld van storytelling en waarom het de basis vormt voor een sterk merk. Wat houdt het eigenlijk in? Hoe en wanneer zet je het in als bedrijf? En hoe combineer je storytelling met brainstormen? Buckle up and get ready.  

Zo selecteer je de beste ideeën

Dacht je dat een brainstorm vooral draait om het verzinnen van ideeën? Think again. Het kíezen van ideeën is in onze ogen net zo belangrijk - of misschien nog wel belangrijker. In deze blog vertellen we je hoe je van 300 ideeën tot drie hele goede komt.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op een aankoop in de webshop.