+31(0) 58 203 80 33

De Brain Fuel-methode

De Brain Fuel-methode staat aan het hart van alles wat we doen. Het is geboren uit de drive om ieder mens tot creatieve, effectieve en wereldverbeteratieve oplossingen te laten komen, en is in essentie gebaseerd op de kracht van associëren. Op deze pagina stellen we je aan deze methode voor.

Wat is de Brain Fuel-methode?

It’s awesome. De Brain Fuel-methode is een manier om oplossingen mee te verzinnen en tot actie te komen.

Het omvat:

  • Tientallen canvassen en tools
  • Een kaartendeck met 100 kaarten in vier categorieën
  • Bouwstenen voor een sessies, trainingen en trajecten groot en klein
  • 100+ facilitators die bedreven zijn in onze methode

 

De Brain Fuel-methode is gebaseerd op de kracht van associëren. Het dwingt je brein op een andere manier naar een vraagstuk te kijken en helpt zelfs het vraagstuk waar je mee zit te vormgeven. Die eerder genoemde kaarten staan aan de wieg van deze denkwijze. Deze bestaan uit vier categorieën: personen, dieren, locaties en objecten. Hoe zou een clown naar dit probleem kijken? Wat als ons probleem zich in de Tweede Kamer zou afspelen? Hoe kun je een spork gebruiken om dit vraagstuk op te lossen?

Door je brein te voeden met brandstof als dit, kijk je op een andere manier naar een probleem – en kom je tot oplossingen die je nooit had verwacht.

The secrets of Brain Fuel

Krijg met onze nieuwsbrief maandelijks geheimen in je mail.

Waar gebruik je de Brain Fuel-methode voor?

Je gebruikt de Brain Fuel-methode om oplossingen te verzinnen op vraagstukken groot en klein, met weinig of veel maatschappelijke impact. Not only that: we hebben tools om oplossingen te bundelen en te selecteren, en om de beste ideeën écht tot uitvoering te brengen.

Board of Directors. Fantastic Four. Selection Day. In onze toolbox vind je een uitleg van alle tools en canvassen die we gebruiken (meer dan 30) tijdens onze brainstormsessies. Hoe of welke we inzetten, is afhankelijk van een heleboel factoren, maar ze zijn allemaal gebonden aan een bepaalde fase in een brainstormsessie.

Wanna know more?

Kijk of brainstormen met Brain Fuel wat voor jou is in onze webshop. Een stapje verder? In onze Facilitator Training of Creatief Denken-training leren we je graag de fijne kneepjes van het vak. 

En heb je een probleem waar je niet uitkomt? Onze facilitators helpen je graag. Neem contact met ons op of vraag een sessie op maat aan .

Fuel the Change.

Neem contact MET ONS op

Geïnteresseerd of wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul dit contactformulier in.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op een aankoop in de webshop.