+31(0) 58 203 80 33

Scientific Advisory Board

Het Scientific Advisory Board bestaat uit drie experts in onderwerpen als ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. Hun expertise, inzicht en verstand van zaken helpen Brain Fuel om onze methodes te onderbouwen en nieuwe te bedenken. Hierdoor komen wij een sprong dichter bij onze ambitie: 10.000 problemen oplossen!

Sílvia Costa

Sílvia Costa is Assistant Professor of Entrepreneurship bij de Rijksuniversiteit Groningen. Haar passie ligt in het begrijpen en steunen van ondernemers, tijdens hun reis om van de wereld een betere plek te maken.

Met een achtergrond in de psychologie, focussen Sílvia’s onderzoeksinteresses zich op de kennis van ondernemers en hun vermogen om te leren. Een deel van haar werk is erop gericht om beter te begrijpen hoe deze personen zich gedragen en voelen als zij kansen proberen te identificeren. Daarnaast leert ze entrepreneurs in spé, waaronder universitaire studenten, om de wereld te zien vanuit het perspectief van een ondernemer.

Sílvia werkt nauw samen met werkgevers en is raadslid bij de European Council for Small Business and Entrepreneurship (ECSB). Haar werk is gepubliceerd in hoog aangeschreven tijdschriften op het gebied van ondernemerschap, en ze is medeauteur van verschillende hoofdstukken en boeken over dit onderwerp.

“Het is ongelofelijk om de kans te hebben het Scientific Advisory Board van Brain Fuel op te zetten en te bekleden. Dit is een geweldige mogelijkheid om een betekenisvolle connectie te maken tussen onderzoek en praktijk én om onze kennis te vergroten over het stimuleren van creativiteit en zijn gebruik voor probleemoplossing.”

LinkedIn

Angela Greco

Angela is adjunct-onderzoeker in het Centre for Sustainable Entrepreneurship bij de Rijksuniversiteit Groningen en wetenschapper bij de Strategic Analysis and Policy-afdeling van het TNO, een Nederlandse organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek.

Angela is als maatschappelijk wetenschapper gepassioneerd over innovatie, technologie en hoe dit impact heeft op onze samenleving. Haar onderzoek focust zich op duurzaamheidstransities en de manieren waarop organisaties kunnen veranderen om een wenselijke toekomst voor ons allen te creëren. Ze streeft ernaar om met haar werk academisch onderzoek te verbinden aan problemen uit het echte leven.

Om deze reden werkt ze aan verscheidene innovatieprojecten, gericht zijn op het verbeteren van hun impact op het milieu en de maatschappij. Noemenswaardige prestaties: een duurzame renovatie oplossing voor in de huizenbouw en het helpen van woningbouwvereniging om benaderingen te ontwikkelen die hun ecologische voetafdruk kleiner maakt.

Angela heeft diverse papers over duurzaamheid en andere onderwerpen gepubliceerd.

“Ik ben geïnteresseerd in het verkennen van het kruispunt tussen creativiteit en innovatie. In mijn werk kijk ik altijd naar manieren om meer verbeelding en creativiteit naar duurzaamheid te brengen. Ik geloof dat het Scientific Advisory Board van Brain Fuel een prachtige kans is om een theoretisch perspectief te geven aan de geweldige methodes die zij gebruiken.”

LinkedIn

Sybrith Tiekstra

Sybrith Tiekstra is een Innovation en Entrepreneurship Researcher voor het Inno-Quarter-project in Nederland. Ze rond op dit moment haar PhD-project af, waarvoor ze de afgelopen drie jaar in de Aalborg University in Denemarken was. Hiervoor werkte ze als een junior beleidsadviseur en als freelancer voor cliënten als Innofest en het Simmerdeis-festival.

Het onderzoek van Sybrith focust zich op duurzame start-ups, innovatieprocessen en bedrijfsexperimenten. Ze onderzoekt deze onderwerpen voornamelijk op locatie en doet experimenten met start-ups tijdens muziek- en kunstfestivals. De vruchten van haar onderzoek zijn gebaseerd op verkenning en reflectie; wat kun je leren als je ideeën en prototypes in openbare ruimtes test, en hoe komen deze uiteindelijk tot werkelijkheid?

Duurzaamheid en innovatie zijn volgens Sybrith veel meer dan een ambitie of een doel waar je naar toe werkt: ze zijn een onderwerp van complexiteit. Ze gelooft dat je pas echt belangrijke inzichten krijgt na grondig testen en het uitproberen van mogelijke oplossingen op de juiste plaats en bij het juiste publiek.

“Voor mij is deelnemen aan het Scientific Advisory Board een interessante kans om in de praktijk iets bij te dragen aan de ontwikkeling van methodes. Dit levert misschien interessante mogelijkheden op voor de manieren waarop wij ons met innovatieprocessen bezig houden.”

Neem contact MET ONS op

Geïnteresseerd of wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul dit contactformulier in.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op een aankoop in de webshop.