Meer weten over AI en brainstormen? Bereid je voor op de toekomst bij onze AI Brainstorm Training! 🦾

+31(0) 58 203 80 33
Methode

Brainwriting

Verken op hoge snelheid vele gedachtegangen! Brainwriting is perfect voor teams met een paar rustige teamleden. Of teams met mensen die beter zijn in het verbeteren van de ideeën van iemand anders dan dat ze zelf hun ideeën bedenken. Ja, we bedoelen elk team ooit. Leuk weetje: deze methode is wetenschappelijk bewezen!
Fase
Brainstorm
Moeilijkheidsgraad
Expert
Tijd
0-15 minuten
Kaarten
Dieren, Karakters, Locaties, Objecten

Hoe

Elke brainstormer krijgt een keten van 5 post-its (door een post-it aan de onderkant van de vorige post-it te plakken). Stel een timer in en laat elke deelnemer vijf oplossingen voor het probleem opschrijven (één idee per post-it). Wanneer de tijd op is, laten ze hun keten van post-its naar de persoon rechts van hen (of links, wat je maar wilt) schuiven.

Laat iedereen een kaart trekken. Stel de timer opnieuw in en laat ze op basis van de kaart weer nieuwe ideeën toevoegen aan de keten. Herhaal dit proces totdat iedereen de keten terug krijgt waarmee ze zijn begonnen.

Om Brainwriting nog dynamischer en minder tijdrovend te maken, kun je de brainstormers vragen om slechts één idee toe te voegen en vervolgens de keten aan de volgende persoon te geven. Dit voegt een beetje concurrentie toe aan de mix, wat het nog leuker kan maken.

Canvas

Heb je wat extra hulp nodig? Wij hebben een speciaal canvas ontworpen voor Brainwriting, zodat je nog beter en gemakkelijker kunt brainstormen!

Download dit canvas

 

Voorbeeld

Wat als jouw restaurant niet goed draait en je wilt brainstormen over een oplossing?

Dankzij de sleutelgatkaart schrijf je 'we moeten ons restaurant mysterieus maken' op een post-it. De persoon die rechts van je zit, voegt - met credits aan de spookhuiskaart – ‘spannende thema-avonden zoals een moordmysteriespel!' toe. En de persoon nog één verder naar rechts: 'Een diner organiseren op een geheime locatie'.

Andere mensen kunnen jouw idee verbeteren. Bedenk op z’n minst wel een aantal verschillende!

Brainstorm producten

Aan de slag met brainstormen? In onze webshop vind je alles dat je nodig hebt om je sessies naar het volgende niveau te tillen.

89,95

Brain Fuel – Basis Deck (NL)

Brain Fuel
25.00

Brain Fuel – Digital Cards (EN)

Brain Fuel
24.95

SDG Kaarten

Brain Fuel
115.94

Combodeal: Basis Deck + Test Like The Best

Brain Fuel
25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Brain Fuel
1.00

Limited Edition Uitbreiding – Boomkaarten

Brain Fuel
99.95

Brain Fuel – Starters Pakket (NL)

Brain Fuel

Andere methoden

Meer brandstof voor je brein.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BRAINFUELUTRECHT krijg je ons Brain Fuel-deck voor slechts €30,- (normaal €89,95).