+31(0) 58 203 80 33
Hoofdafbeelding bij de Superhelden-methode om mee te brainstormen
Methode

Superhero

Bij de Superhero-methode stap je in de schoenen van een superheld. Met deze techniek benader je een probleem vanuit een totaal andere invalshoek.
Fase
Brainstorm
Moeilijkheidsgraad
Beginner
Tijd
0-15 minuten
Kaarten
Karakters

Wanneer gebruik je de Superhelden-methode?

De Superhelden-methode is perfect voor als je een probleem vanuit een ander perspectief wil benaderen. Als je bijvoorbeeld vast blijft hangen in dezelfde gedachtegangen of juist een extra portie creativiteit nodig hebt. Het is een laagdrempelige methode, die voor jong en oud gemakkelijk te gebruiken is.

Bij de Superhelden-methode stel je voor hoe een superheld of een ander (bekend) karakter iets zou oplossen. Hoe zou een tovenaar dit aanvliegen? Wat zou een dictator doen? Dit levert ideeën op die je anders nooit had bedacht.

Om extra creativiteit aan te wakkeren, kun je ook meerdere karakters tegelijk doen, zoals met Board of Directors of de Fantastic Four. Superhero werkt het best als je eerst al je realistische ideeën van je af hebt geschreven via bijvoorbeeld Brainwriting.

Leer onze brainstormmethodes gebruiken via ons boek De Brainstorm Bijbel.

Hoe werkt Superhero?

Superhero kun je gebruiken om alleen ideeën te verzinnen, maar werkt vooral effectief in een groep.

  1. Laat de groep een personage bedenken waar vanuit je wilt associëren. Als alternatief kun je hiervoor een willekeurige karakter-kaart uit het Brain Fuel-deck kiezen.
  2. Vraag deelnemers om zich voor te stellen hoe dit karakter loopt, praat, voelt en denkt. Eventueel kun je deze kenmerken opschrijven.
  3. Vervolgens brainstormen deelnemers vanuit de superheld over de brainstormvraag. Hoe zou hij, zij of het ons probleem oplossen?

Voorbeeld

Stel je voor dat je bedrijf een nieuw interieur nodig heeft. Hoe zou Don Corleone dit oplossen? Hij zou een binnenhuisarchitect laten komen en hem een aanbod doen dat hij niet kan weigeren!

Canvas

Heb je wat extra hulp nodig? Wij hebben een speciaal canvas ontworpen voor Superhero, zodat je nog beter en gemakkelijker kunt brainstormen. Deze is te bestellen vanuit onze webshop, samen met meer dan twintig andere methodes.

Naar de webshop

Brainstorm producten

Aan de slag met brainstormen? In onze webshop vind je alles dat je nodig hebt om je sessies naar het volgende niveau te tillen.

De Brainstorm Bijbel, een mock-up van de voorkant
39.95

De Brainstorm Bijbel

Boeken
89,95

Brain Fuel – Basis Deck (NL)

Brain Fuel
25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Decks
99.95

Brain Fuel – Starters Pakket (NL)

Bundels

Andere methoden

Meer brandstof voor je brein.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op een aankoop in de webshop.