+31(0) 58 203 80 33
Hoofdafbeelding bij The Challenge Generator van Brain Fuel
Methode

The Challenge Generator

Zoek je een kapstok om jezelf creatief en scherp te houden? De Brain Fuel Challenge Generator is een tool die random prikkelende uitdagingen voor je genereert. Bonus: wie weet bedenk je een idee die jezelf, je bedrijf of de wereld een stuk beter maakt.
Fase
Warming-up
Moeilijkheidsgraad
Beginner
Tijd
0-15 minuten

Hoe werkt The Challenge Generator?

Met de drie gekleurde knoppen op de website van The Challenger Generator kun je een Realistische, Idiote of Red de Wereld-challenge op je beeldscherm toveren. Druk nogmaals op een knop, en je krijgt direct een nieuwe!

Op deze manier heeft The Challenge Generator honderdduizenden random uitdagingen voor jou om op te lossen. Het werkt uitstekend als opwarmer van een meeting of om je creativiteit te prikkelen, maar je kunt 'm ook gebruiken om automatisch brainstormvragen te genereren.

The Challenge Generator (Nederlands)
The Challenge Genrator (Engels)

The Challenge Generator is een van de methodes in ons boek De Brainstorm Bijbel.

Lock & Write

Er zijn twee kleine knoppen aan de linkerkant: Lock en Write.

Elke uitdaging bestaat uit een ‘uitdaging’ en een ‘hulpmiddel’. Met het slotje Locke kun je een van de factoren vastzetten. Dit betekent dat je een deel van de challenge altijd op je beeldscherm blijft staan!

Write, aan de andere kant, laat je je eigen uitdagingen creëren. Vul hier bijvoorbeeld je eigen naam in, of een probleem waar je organisatie tegenaan loopt. Die kun je daarna combineren met de honderden factoren die wij er al in hebben gezet!

Voorbeeld van een challenge

Bij aankomst op de website krijg je de volgende (realistische) uitdaging: “Hoe kunnen wij een sollicitatiegesprek voorbereiden met behulp van een patatje oorlog?”

Nu is het aan jou om je brein aan het werk te zetten en een creatieve oplossing te verzinnen. Wie weet kun je een patatje oorlog meenemen als smakelijke binnenkomer of gebruiken als beloning voor een succesvolle voorbereiding.

Of druk op een knop en vervang patatje oorlog door een andere factor (vergeet niet de vraag te locken met het slotje!), en los je sollicitatieperikelen op met een bedreigde diersoorten, Elon Musk of een de 10 geboden. Wat jij maar wil!

Voorbeeld van een uitdaging uit The Challenge Generator
Voorbeeld van een uitdaging uit The Challenge Generator

Meer warming up-methodes
Rap Battle
Spirit Animals
Association Chain

Brainstorm producten

Aan de slag met brainstormen? In onze webshop vind je alles dat je nodig hebt om je sessies naar het volgende niveau te tillen.

De Brainstorm Bijbel, een mock-up van de voorkant
39.95

De Brainstorm Bijbel

Boeken
89,95

Brain Fuel – Basis Deck (NL)

Brain Fuel
25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Decks
99.95

Brain Fuel – Starters Pakket (NL)

Bundels

Andere methoden

Meer brandstof voor je brein.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op een aankoop in de webshop.