Rap Battle

Wil je energie in je brainstorm? Gebruik dan de Rap Battle methode als warming up! Op een vlotte wijze strijden de groepen tegen elkaar om de eeuwige roem.

Dieren, Karakters, Locaties, Objecten

Rap Battle

Hoe

De Rap Battle wordt in groepsverband gedaan. De facilitator legt een kaart op tafel die de groep vervolgens gaat gebruiken om het probleem op te lossen. Elk groepje krijgt steeds 3 minuten de tijd en presenteert wat zij hebben bedacht. Het winnende groepje krijgt 1 punt. Aan het einde wint het team dat de meeste punten binnen heeft gesleept.

Tip: zorg dat je pompende rapmuziek aan hebt staan tijdens de brainstorm!

Voorbeeld

Stel je voor dat het probleem is ‘Hoe worden we rijk?’. Bij deze vraag legt de facilitator de object-kaart met een rollator op tafel. Hoe zou je rijk kunnen worden met een rollator? Je zou ervoor kunnen zorgen dat je alle rollators op de wereld op gaat pimpen en hierdoor bakken met geld verdient. Volgende kaart. Een koe. Hoe zou je rijk kunnen worden met een koe? Je zou alle koeien op de wereld kunnen verstoppen en ze pas teruggeven aan de boeren als ze er een groot geld bedrag voor gaan betalen. Kom maar op met die geniale ideeën!

Canvas

Heb je wat extra hulp nodig? Wij hebben een speciaal canvas ontworpen voor de Rap Battle, zodat je nog beter en gemakkelijker kunt brainstormen!
 
Rap Battle Canvas