Naming & Framing

Naming & Framing is een convergeer techniek om al die verschillende ideeën die je hebt bedacht overzichtelijk bij elkaar te krijgen. Door clusters te vormen ontstaan er concepten die klaar zijn om uitgevoerd te worden!

Naming & Framing

1 oktober 2018

Hoe

Deze methode kun je het beste uitvoeren in een team. Laat je team verschillende ideeën uitkiezen die met elkaar te maken hebben of bij elkaar passen. Plaats deze ideeën in een cluster of “Frame”. Neem je tijd, het is belangrijk om tevreden te zijn met je uitkomst! Geef ieder “Frame” een grappige en/of passende naam. Dit zorgt ervoor dat je team met een groter concept bezig gaat en niet alleen bij kleine onduidelijke ideeën blijft hangen.

Voorbeeld

Stel je voor: je hebt net de beste brainstorming sessie aller tijden gehad met je team en je hebt tientallen verschillende ideeën gezien waar je graag zo snel mogelijk aan wilt beginnen. Maar waar hingen die ideeën nou precies? Ben je ze kwijt? Gelukkig ken je de perfecte selectie tool. Met de Naming & Framing methode kan jij samen met je team duidelijke patronen zien in ideeën en sommige ideeën hebben ze zelfs gecombineerd. Goed bezig. Tijd om doelen te stellen!