Brainstorms leren begeleiden? Geef je op voor de volgende editie van de Facilitator Training op 30 maart en 6 april in Utrecht.🎓

+31(0) 58 203 80 33
Methode

Silly Business

Ga je je business model onder de loep nemen? En mag die wel wat creatiever, innovatiever of unieker? Zet je brein op scherp met de Silly Business methode!
Fase
Warming-up
Moeilijkheidsgraad
Beginner
Tijd
0-15 minuten
Kaarten
Dieren, Objecten

Hoe

De Silly Business kan in groepjes maar werkt het beste als iedereen individueel nadenkt. De facilitator legt een Dieren of Objecten kaart op tafel. Iedereen bedenkt een business model met dat dier of dat object – oftewel: hoe gaan we hier geld mee verdienen? Daarna deelt de groep de ervaringen met elkaar. Je kan deze warming-up meerdere malen achter elkaar doen, maar één keer zou voldoende moeten zijn om de hersenen in creatieve modus te krijgen!

De facilitator trekt een Zwaard kaart. Iedereen gaat nadenken over een manier om geld te verdienen aan zwaarden. De ene persoon denkt aan mensen beroven met een zwaard, de andere aan antieke zwaarden verkopen aan cosplayers. De ene persoon komt met zwaarden om de heg in de tuin bij te werken en de ander komt met keukengerei in de stijl van de stijl van ridderzwaarden.

Als de facilitator een Walvis kaart trekt, komt de ene persoon met muziek lanceren gebaseerd op walvisgeluiden. De andere persoon komt op het idee om een walvis om te bouwen tot een prive-eiland voor rijke mensen.

Inspiratiebronvermelding: Alexander Osterwalder zijn Silly Cow oefening

Benodigde producten

Zelf (ook) aan de slag? In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om je eigen brainstormsessies naar the next level te tillen.

25.00

Brain Fuel – Digital Cards (EN)

Brain Fuel
24.95

SDG Kaarten – Uitbreidingsset

Brain Fuel
115.94

Combodeal: Basis Deck + Test Like The Best

Brain Fuel
25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Brain Fuel
1.00

Limited Edition Uitbreiding – Boomkaarten

Brain Fuel
99.95

Brain Fuel – Starters Pakket (NL)

Brain Fuel

Gerelateerde methodes

Meer brandstof voor je brein.

Ja, het inschrijven is gelukt!

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox.

(vergeet niet je spam te checken)