Silly Business

Ga je je business model onder de loep nemen? En mag die wel wat creatiever, innovatiever of unieker? Zet je brein op scherp met de Silly Business methode!

Dieren, Objecten

Silly Business

Hoe

De Silly Business kan in groepjes maar werkt het beste als iedereen individueel nadenkt. De facilitator legt een Dieren of Objecten kaart op tafel. Iedereen bedenkt een business model met dat dier of dat object – oftewel: hoe gaan we hier geld mee verdienen? Daarna deelt de groep de ervaringen met elkaar. Je kan deze warming-up meerdere malen achter elkaar doen, maar één keer zou voldoende moeten zijn om de hersenen in creatieve modus te krijgen!

De facilitator trekt een Zwaard kaart. Iedereen gaat nadenken over een manier om geld te verdienen aan zwaarden. De ene persoon denkt aan mensen beroven met een zwaard, de andere aan antieke zwaarden verkopen aan cosplayers. De ene persoon komt met zwaarden om de heg in de tuin bij te werken en de ander komt met keukengerei in de stijl van de stijl van ridderzwaarden.

Als de facilitator een Walvis kaart trekt, komt de ene persoon met muziek lanceren gebaseerd op walvisgeluiden. De andere persoon komt op het idee om een walvis om te bouwen tot een prive-eiland voor rijke mensen.

Inspiratiebronvermelding: Alexander Osterwalder zijn Silly Cow oefening