+31(0) 58 203 80 33
Methode

The Aquarium

“Ik kan niet tekenen.” is een veelgehoorde opmerking tijdens sessies. Onzin. Met deze warming-up maak je de tekenaar in iedereen wakker.
Fase
Warming-up
Moeilijkheidsgraad
Beginner
Tijd
15-30 minuten

Wanneer gebruik je de The Aquarium-methode?

Woorden op sticky notes schrijven kan iedereen. Maar sommige sessies schreeuwen om tekenaars. Schetsen en storyboards kunnen van enorme waarde zijn. Maar helaas durft niet iedereen te tekenen, omdat ze denken dat ze niet kunnen tekenen.

Met deze simpele warming-up laat je zien dat ze wel degelijk kunnen tekenen, of dat er in elk team in ieder geval iemand met tekentalent zit.

Hoe gebruik je The Aquarium?

Voor The Aquarium heb je sticky notes en (optioneel) het The Aquarium-canvas nodig. Je kunt ook zelf een aquarium tekenen.

  1. Geef iedereen acht sticky notes en vraag of ze in één of twee minuten acht unieke vissen willen tekenen. Acht goudvissen telt niet, het moeten echt unieke vissen zijn. Walvissen, snoekbaarzen, inktvissen, hamerhaaien, ansjovissen, koraalduivels.. you name it, you draw it.
  2. Zodra de tijd op is vraag je iedereen om de vissen aan elkaar te laten zien en om acht vissen uit te zoeken die het aquarium in mogen. Zo ontdekken de deelnemers niet alleen dat iedereen kan tekenen, maar ook wie er écht goed kan tekenen.
  3. Deel de A3’tjes met aquaria uit en laat de groep de mooiste, leukste en meest creatieve vissen verzamelen en op het A3 Aquarium canvas plakken. Door te kiezen welke vissen overleven, oefenen ze direct een beetje een beslisproces.

Canvas

The Aquarium werkt met een speciaal canvas. Deze kun je (samen met al onze andere canvassen) aanschaffen in de webshop.

Ga naar onze webshop

Dit is een van de methodes in ons boek De Brainstorm Bijbel, geschreven door Friso Visser.

Brainstorm producten

Aan de slag met brainstormen? In onze webshop vind je alles dat je nodig hebt om je sessies naar het volgende niveau te tillen.

De Brainstorm Bijbel, een mock-up van de voorkant
39.95

De Brainstorm Bijbel

Boeken
89,95

Brain Fuel – Basis Deck (NL)

Brain Fuel
25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Decks
99.95

Brain Fuel – Starters Pakket (NL)

Bundels

Andere methoden

Meer brandstof voor je brein.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op een aankoop in de webshop.