+31(0) 58 203 80 33
Hoofdafbeelding bij Stairway to Action-methode
Methode

Stairway to Action

Weet je niet waar je moet beginnen qua acties na een brainstorm? Praat de ene deelnemer over 2070 en heeft de ander het over morgenochtend? Dan helpt het om een Stairway to Action te bouwen.
Fase
Actie
Moeilijkheidsgraad
Beginner
Tijd
15-30 minuten

Wanneer zet je de Stairway to Action-methode in?

De Stairway to Action-methode is perfect voor aan het eind van de brainstorm, als je niet waar je moet beginnen qua acties. Praat de ene deelnemer over 2070 en heeft de ander het over morgenochtend? Dan helpt het om een Stairway to Action te bouwen.

Deze methode forceert om met haalbare, simpele stappen te komen - en dit alles in de juiste volgorde.

 

Hoe werkt Stairway to Action?

Voor Stairway to Action hebben we een speciaal canvas ontworpen. In de tekst refereren we hier naar. Je kunt hem echter ook zelf tekenen.

Een korte uitleg:

1. Geef het Stairway to Action-canvas aan deelnemers. Rechtsbovenin plakken ze het grote doel wat ze willen bereiken. Of dat nou een bedacht idee is of een verre visie.

2. Laat iedere deelnemer op een sticky note het actiepunt opschrijven die als allereerste uitgevoerd moet worden. Denk zo klein mogelijk.

3. Om de beurt plakken ze sticky notes op de plek waar ze denken dat hij hoort in de Stairway To Action. Onderop, bij de korte termijn acties? Of in het midden, bij de middellange termijn? Deelnemers mogen in overleg gerust sticky notes verschuiven.

4. Laat deelnemers nog eens naar de ingevulde Stairway kijken. Kun je kartrekkers koppelen aan de sticky notes? Mist er een actiepunt? Tip: het uitwerken van het canvas kan ook een actie zijn.

Canvas

Stairway to Action werkt met een speciaal canvas. Deze kun je (samen met al onze andere canvassen) aanschaffen in de webshop.

Ga naar onze webshop

Dit is een van de methodes in ons boek De Brainstorm Bijbel, geschreven door Friso Visser.

Brainstorm producten

Aan de slag met brainstormen? In onze webshop vind je alles dat je nodig hebt om je sessies naar het volgende niveau te tillen.

De Brainstorm Bijbel, een mock-up van de voorkant
39.95

De Brainstorm Bijbel

Boeken
89,95

Brain Fuel – Basis Deck (NL)

Brain Fuel
25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Decks
99.95

Brain Fuel – Starters Pakket (NL)

Bundels

Andere methoden

Meer brandstof voor je brein.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op een aankoop in de webshop.