Alles leren over het begeleiden van brainstorms? Onze aankomende boek De Brainstorm Bijbel is nu te pre-orderen.

+31(0) 58 203 80 33
Methode

Once Upon A Time

Heb wat plezier met het opwarmen van je hersenen door elkaar vreemde verhalen te vertellen. Met Once Upon A Time gebruik je eenvoudigweg een paar kaarten en begin je met het verbinden van een personage, een object, een dier en een locatie!
Fase
Warming-up
Moeilijkheidsgraad
Expert
Tijd
15-30 minuten
Kaarten
Dieren, Karakters, Locaties, Objecten
Canvas
Once upon a time

Hoe

Begin met het leggen van de vier stapels met de kaarten naar beneden gericht; maak de eerste stapel van ‘Karakters’, de tweede van 'Objecten', de derde van 'Dieren' en de vierde van 'Locaties'.

Draai één kaart om van elke stapel en bedenk een verhaal dat al deze kaarten met elkaar verbindt op een grappige manier! Als je twee ‘karakters’ wilt gebruiken, geen ‘objecten’ en vijftien ‘dieren’, of een andere volgorde: be our gast. Het is jouw verhaal!

Canvas

Heb je wat extra hulp nodig? Wij hebben een speciaal canvas ontworpen voor Once Upon A Time, zodat je nog beter en gemakkelijker kunt brainstormen!

Download dit canvas

Voorbeeld

Stel dat je de kaarten buitenaardse wezens, bomen, koeien en Rusland trekt. Je zou kunnen verzinnen: Er was eens een buitenlander die Rusland wilde bezoeken, maar per ongeluk landde aan de verkeerde kant van de grens. Dus het buitenaardse wezen verstopte zich al geruime tijd in een boom totdat een koe voorbij liep. Omdat het buitenaardse wezen alles weet wat er te weten valt over koeien, neemt het buitenaards wezen het lichaam van de koe over.

De bewakers van de Russische grenspatrouille hebben nooit opgemerkt dat de koe de grens overschreed. Toen reisde de alien heel Rusland door in het lichaam van de koe. Toen hij zich verveelde ging hij naar Baikonur, kaapte een raket en lanceerde zichzelf naar de maan. True story.

Brainstorm producten

Aan de slag met brainstormen? In onze webshop vind je alles dat je nodig hebt om je sessies naar het volgende niveau te tillen.

25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Brain Fuel
1.00

Limited Edition Uitbreiding – Boomkaarten

Brain Fuel

Andere methoden

Meer brandstof voor je brein.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BRAINFUELUTRECHT krijg je ons Brain Fuel-deck voor slechts €30,- (normaal €89,95).