Het is de maand van de hackathons! Kom erachter hoe je de beste hackathon ooit organiseert.💡

+31(0) 58 203 80 33
Methode

Greatest Hits

Het Greatest Hits-canvas helpt je om de belangrijkste resultaten van een sessie te verzamelen in een simpele en overzichtelijke samenvatting.
Fase
Actie
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd
Tijd
15-30 minuten

Wanneer zet je deze methode in?

  • Als je aan het eind van de sessie de resultaten van de groep wilt samenvatten

Hoe

1. Plak of schrijf de top drie beste ideeën en de troostprijs in de daarvoor bestemde vakken.
2. Daarbij schrijf je de belangrijkste oplossingsrichtingen. Vaak zijn deze hetzelfde als de titels van clusters bij de methode Naming & Framing.
3. Soms heb je aan het einde van de sessie bepaalde conclusies, die niet op een post-it staan. Vul deze in bij Lessons Learned.

Let op: mensen hebben niet altijd in een keer door wat er met Lessons Learned bedoeld wordt. Leg dat voor de zekerheid extra goed uit.

Zodra je klaar bent met invullen, kun je dit canvas makkelijk doorgeven aan de persoon die verder moet gaan met de resultaten!

Voorbeeld

Je pakt de post-its die volgens jullie team de eerste, tweede en derde plek en de troostprijs verdienen en plakt deze op het canvas. Als die niet op een post-it staan of een combinatie zijn van meerdere post-its, dan mag je ook schrijven in plaats van plakken. Daarna pak je je schrijfgerei en vul je de oplossingsrichtingen / clusters in. Als laatst overleg je met je team welke Lessons Learned er nog missen. Misschien ben je tijdens deze sessie tot de conclusie gekomen dat er te weinig budget binnen de organisatie zit. Of dat jullie op een andere doelgroep willen focussen.

Benodigde producten

Zelf (ook) aan de slag? In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om je eigen brainstormsessies naar the next level te tillen.

89,95

Brain Fuel – Basis Deck (NL)

Brain Fuel
25.00

Brain Fuel – Digital Cards (EN)

Brain Fuel
24.95

SDG Kaarten – Uitbreidingsset

Brain Fuel
115.94

Combodeal: Basis Deck + Test Like The Best

Brain Fuel
25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Brain Fuel
1.00

Limited Edition Uitbreiding – Boomkaarten

Brain Fuel
99.95

Brain Fuel – Starters Pakket (NL)

Brain Fuel

Gerelateerde methodes

Meer brandstof voor je brein.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: wij openden recentelijk een tweede locatie in Utrecht. Daarom krijg je met de code BRAINFUELUTRECHT ons Brain Fuel-deck voor slechts €30,- (normaal €89,95).