Heb je onze Training Creatief Denken al ontdekt? Met de code UPGRADEYOURSELF krijg je 10% korting tot zondag 21 april. 🚀

+31(0) 58 203 80 33
Hoofdafbeelding bij de Greatest Hits-methode
Methode

Greatest Hits

De Greatest Hits-methode helpt je om de belangrijkste resultaten van een sessie te verzamelen in een simpele en overzichtelijke samenvatting.
Fase
Actie
Moeilijkheidsgraad
Beginner
Tijd
15-30 minuten

Wanneer zet je de Greatest Hits-methode in?

De Greatest Hits-methode is een methode om tot actie te komen. Je gebruik 'm als je aan het eind van de sessie de resultaten van de groep wilt samenvatten. Dit is vooral van belang bij lange of complexe sessies.

Naast het feit dat je zo een handig overzicht van de brainstorm hebt, biedt het extra houvast voor het uitwerken van de oplossingen.

 

Hoe werkt Greatest Hits?

Bij Greatest Hits vul je een speciaal canvas in. Een korte uitleg:

1. Deelnemers plakken of schrijven de top drie beste ideeën en de troostprijs (zie ook Trophy Voting in selectiemethodes) in de daarvoor bestemde vakken op het canvas.

2. Daarna schrijven ze in het daarvoor bestemde vak de belangrijkste oplossingsrichtingen. Geen concrete ideeën, maar brede richtingen. Als veel van de bedachte ideeën gaan over evenementen, tools of marketing, dan is dat precies wat omschreven wordt.

3. Soms heb je aan het einde van de sessie bepaalde conclusies, die nergens op een sticky note staan. Hier is ruimte voor bij Lessons Learned.

Zodra je klaar bent met invullen, kun je dit canvas makkelijk doorgeven aan de persoon die verder moet gaan met de resultaten!

Canvas

Greatest Hits werkt met een speciaal canvas. Deze kun je (samen met al onze andere canvassen) aanschaffen in de webshop.

Ga naar onze webshop

Dit is een van de methodes in ons boek De Brainstorm Bijbel, geschreven door Friso Visser.

Brainstorm producten

Aan de slag met brainstormen? In onze webshop vind je alles dat je nodig hebt om je sessies naar het volgende niveau te tillen.

De Brainstorm Bijbel, een mock-up van de voorkant
39.95

De Brainstorm Bijbel

Boeken
89,95

Brain Fuel – Basis Deck (NL)

Brain Fuel
25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Decks
99.95

Brain Fuel – Starters Pakket (NL)

Bundels

Andere methoden

Meer brandstof voor je brein.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op ons boek de Brainstorm Bijbel.