Het is de maand van de hackathons! Kom erachter hoe je de beste hackathon ooit organiseert.💡

+31(0) 58 203 80 33
Methode

Stairway to Action

Weet je niet hoe je naar je hogere doel klimt? In Stairway to Action bouw je een trap naar boven waarvan alle treden een actiepunten zijn!
Fase
Actie
Moeilijkheidsgraad
Beginner
Tijd
15-30 minuten

Wanneer zet je deze methode in?

  • Als je de groep wilt forceren om met haalbare, simpele stappen te komen

Hoe

1. Plak in het vakje rechtsboven het het grote doel dat jullie willen bereiken. Denk groot!
2. Laat iedere deelnemer op een post-it het actiepunt opschrijven die als allerallerallereerste ingezet moet worden. Denk klein!
3. Plak omstebeurt je post-it op de plek waar je denk dat hij hoort in de Stairway To Action. In overleg mogen jullie gerust post-its verschuiven.
4. Kijk gezamenlijk naar de Stairway. Kun je kartrekkers koppelen aan de post-its? Mist er een actiepunt? Tip: het uitwerken van het canvas zou ook een actie kunnen zijn!

Let op: als facilitator kan het zijn dat je moet inspringen om de boel goed te begeleiden. Voor je het weet gaan mensen per ongeluk weer in vergezichten denken.

Voorbeeld

Gezamenlijk bedenken jullie een hoger doel. Dit kan tijdens de sessie, maar het is ook mogelijk dat het van tevoren bedacht is. Als jullie het maar eens zijn dat daar naar toe gewerkt moet worden.

Stel je voor dat jullie besluiten om snacks uit de kantine te weren. Iedereen schrijft op een post-it wat zij denken dat de allereerste stap is. Geen gigantische stappen, maar simpele zaken. Een vergadering beleggen, een collega bellen, een klant mailen, iets in de agenda zetten. Kleiner is beter. Dit doe je in stilte, dus niemand overlegt met elkaar.

Vervolgens gaat iedereen één voor één hun post-its met de eerste stappen pitchen en plak je deze op de plek in de trap waar het hoort. Hoe eerder de stap volgens de groep is, hoe lager hij op de trap komt. Hoe later de stap, hoe hoger. Zodra je klaar bent met alle post-its, heb je ‘per ongeluk’ een planning gemaakt!

Daarna kun je nog de tijd nemen om te bepalen wie verantwoordelijk is voor welke acties. Schrijf die er dan bij!

Benodigde producten

Zelf (ook) aan de slag? In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om je eigen brainstormsessies naar the next level te tillen.

89,95

Brain Fuel – Basis Deck (NL)

Brain Fuel
25.00

Brain Fuel – Digital Cards (EN)

Brain Fuel
24.95

SDG Kaarten – Uitbreidingsset

Brain Fuel
115.94

Combodeal: Basis Deck + Test Like The Best

Brain Fuel
25.99

Brain Fuel x Innofest – Test Like The Best

Brain Fuel
1.00

Limited Edition Uitbreiding – Boomkaarten

Brain Fuel
99.95

Brain Fuel – Starters Pakket (NL)

Brain Fuel

Gerelateerde methodes

Meer brandstof voor je brein.

Yes, the registration was successful!

You will receive the next Secrets of Brain Fuel in your mailbox.

(don’t forget to check your spam)