+31(0) 58 203 80 33
Traject

Technici zijn de nieuwe rocksterren

Techniek Groningen wil de beste en bekendste AOT Techniekopleiding van Nederland worden. Met studenten, docenten, ondernemers en partners kwamen we tot talloze actiepunten.

De Noorderpoort en Techniek Groningen, willen van hun AOT Techniekopleiding de beste van Nederland maken. AOT staat in dit geval voor Allround Operationel Technicus. Deze mbo-opleiding is voor mensen die meer willen doen met klussen, repareren of ontwerpen. Uniek aan de opleiding is dat het in nauw contact met het bedrijfsleven, waardoor je veel les in de praktijk krijgt.

Het probleem

Hoe kunnen wij als AOT Techniek de beste en bekendste techniekopleiding van Nederland worden?

De oplossing

Om deze vraag te beantwoorden, gingen we met stakeholders om tafel. Niet allemaal tegelijk, maar per sessie. Studenten, Leraren, ondernemers en partners beantwoordden bovenstaande vraag – zonder de input van andere partijen te weten. Deze resultaten werden uiteindelijk voorgelegd aan de directie van de Noorderpoort – die de beste uitzocht.

Dit betekende niet dat ze vierhonderd ideeën hoefden uit te zoeken: ook tijdens de sessie werden er al prijzen uitgereikt aan allerbeste. Zoals een leuk presentje als introductiegift, of laten zien dat je een ‘gouden opleiding bent’ die alleen topkwaliteit levert. Of moet er misschien meer focus op kennisniveau van de leerlingen?

De eerste oplossingen zijn nu al in werking gezet – zo krijgen studenten nu een iPad als ze zich inschrijven!

Dit hebben we ook opgelost

Ontdek andere inspirerende verhalen.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op een aankoop in de webshop.