Heb je onze Training Creatief Denken al ontdekt? Met de code UPGRADEYOURSELF krijg je 10% korting tot zondag 21 april. 🚀

+31(0) 58 203 80 33
Traject

Toukomst: het leven, wonen en werken in Groningen verbeteren

Toukomst legde 100 miljoen opzij om het leven, wonen en werken in Groningen verbeteren. In hele korte tijd faciliteerden we 150 sessies, die uiteindelijk leidden tot liefst 44 projecten.

Toukomst is een initiatief van Nationaal Programma Groningen. Voor een leefbaarder Groningen maakten zij in 2020 100 miljoen euro beschikbaar. Bedoelt voor het ophalen én uitwerken van ideeën. En wie dat beter te doen dan Groningers zelf?

Het probleem

Hoe kan het leven, wonen en werken in Groningen in 2040 worden verbeterd?

De oplossing

Een vraag is natuurlijk niet gemakkelijk te beantwoorden. De website van Toukomst doopte het om tot zes stappen. Brain Fuel was betrokken bij de eerste twee: het genereren én selecteren van ideeën. In een wereld getroffen door corona, faciliteerden we met vijftien facilitators 150 korte sessies die uiteindelijk leidden tot liefst 44 projecten.

Deze wierpen hun vruchten af: in 2021 gaven de Provinciale Staten van Groningen groen licht aan negen projecten. Waaronder: elk dorp zijn eigen voedseltuin, (boeren)erven als stapstenen in de natuur of musea die het aardbelevingsverleden van Groningen vertellen.

Dit hebben we ook opgelost

Ontdek andere inspirerende verhalen.

Inschrijven is gelukt

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox (vergeet niet om je spam te checken).

Psst: met de code BESTFRIENDSFOREVER krijg je 10% korting op ons boek de Brainstorm Bijbel.