Brainstorms leren begeleiden? Geef je op voor de volgende editie van de Facilitator Training op 30 maart en 6 april in Utrecht.🎓

+31(0) 58 203 80 33
Hackathon

DORP: de wereld verbeteren in een mini-maatschappij

In Dorp werken we samen aan een betere wereld. Op dit zevendaagse innovatiedorp in Leeuwarden, ontwikkelen én testen jonge planeetredders duurzame projecten in een mini-maatschappij.

DORP is een initiatief van vele grote namen uit de creatieve industrie in Friesland, en is nauw verbonden met het festival Welcome to the Village. In Dorp bedenk én werk je aan duurzaamheidsvraagstukken, bedoeld om de wereld beter te maken. Een mix van startups, studenten, innovators en experts komen om deze reden een week lang samen in een eigen mini-maatschappij. Het resultaat: een prototype dat je meteen kunt testen.

Het probleem

Met welke oplossingen werken we naar een circulaire economie in 2050?
(Maar stiekem zitten hier nog vele andere duurzaamheidsvraagstukken onder verstopt)

De oplossing

Organisaties met wereldverbeteratieve projecten kunnen deze vooraf indienen. De Dorplingen gaan hier dan samen een week lang mee aan de slag in een speciaal voor hun ingerichte eomgeving. Hier krijgen ze brainstormsessies, prototypingsessies en vinden ze alle mogelijkheden om hun product tot realiteit te maken. Vervolgens kunnen de planeetredders op Welcome to the Village het prototype direct met duizenden mensen testen.

Flexibele carpoolplekken, Freerunnerbouwwerken, duurzame naambordjes, circulaire douches voor zwembaden, het komt allemaal voorbij. Ben jij ook bij de volgende editie?

Dit hebben we ook opgelost

Quaerat inventore et ipsam nesciunt vel voluptate libero vel molestias possimus eos eligendi quos rem accusantium soluta est adipisci saepe.

Ja, het inschrijven is gelukt!

De volgende Secrets of Brain Fuel ontvang je in je mailbox.

(vergeet niet je spam te checken)