Facilitator Training v2

Bij Brain Fuel ontwerpen we brainstorms, tools en trainingen om vraagstukken snel, effectief en creatief op te lossen. Je kunt ons invliegen om dit voor je doen, maar je kunt er ook voor kiezen zelf een expert te worden. Tijdens onze Facilitator Training bouwen we in twee dagen aan je skillset en toolkit om zelf offline en online sessies te kunnen begeleiden, waarna je een CRKBO-gecertificeerd diploma mee naar huis krijgt. Na de training mag je jezelf een erkend facilitator noemen.

Brochure aanvragen

Geplande trainingen

Schrijf je in voor onze eerstvolgende facilitator trainingen:

24 maart en 7 april - Utrecht
25 mei en 9 juni - Leeuwarden
23 juni en 7 juli - Utrecht

Wij leren je hoe je creativiteitsprocessen moet begeleiden

Natuurlijk weet je al dat creativiteit een belangrijke skill is voor jezelf en de mensen om je heen. Maar zelf ook een creatief persoon zijn is niet genoeg om een brainstorm te begeleiden. Tijdens onze Facilitator Training geven we je een blauwdruk tot het inrichten van het hele brainstormproces én leggen we uit hoe je dit uitvoert. Deze werkt ongeacht het probleem waar jij of jullie op dat moment tegenaan lopen. Dat komt omdat binnen deze blauwdruk een compleet palet aan methodes zit, zodat jij de juiste methode voor het juiste moment weet te kiezen!

Wij leren je creativiteit om te zetten tot resultaat

Dat je een brainstormsessie eindigt met 300 post-its op de muur, betekent niet dat die ideeën ook echt uitgevoerd worden. Hoe je die opgedane ideeën omtovert tot concrete actiepunten? Tijdens de Facilitator Training gaan wij je dat leren. Want wij vinden niets zo zonde dan een sessie met een heleboel waardevolle concepten, waar vervolgens niets meer mee gedaan wordt!

Dag 1: Onze Methodes

De eerste dag staat in teken van brainstormpuzzelstukjes verzamelen. Zo vertellen we je alles over de zes fases van een brainstorm, duiken we diep in een stapel methodes en leren we je om te gaan met de verschillende soorten deelnemers die je tegen komt. Dit is niet een monoloog van onze kant; natuurlijk ga je zelf aan de bak met onze Brain Fuel-methodes!

Dag 2: Jouw Facilitatorschap

Op de tweede dag draaien we de rollen om: jij bent de facilitator! We leren hoe je snel keuzes maakt tussen verschillende methodes en sessies, leren je ideeën om te zetten tot actiepunten en vertellen je alles over het omgaan met opdrachtgevers. Daarnaast voer je ook zelf een brainstorm uit voor je mede facilitators in spé!

…en alles wat er tussenin zit

Het blijft niet bij enkel die twee dagen! Van tevoren sturen je we bijvoorbeeld een welkomstpakket toe en krijg je een aantal warming-ups voor thuis. Zodat jij voor de eerste dag begint al aan het leren bent! Tussen de twee trainingsdagen in helpen we je om een eigen brainstorm voor te bereiden, tussendoor houden we je vorderingen bij met het Brain Fuel Facilitator Paspoorten ook naderhand krijg je gratis toegang tot online meet-ups waarin we nieuwe methodes presenteren.

Inhoud van de training

Dit is wat je leert:

 1. Hoe je een meester wordt in alle fases van een (fysieke of digitale) brainstorm;
 2. De beste tools en methodes om in deze fases te gebruiken;
 3. Hoe je de perfecte brainstormvraag bouwt;
 4. Hoe je inspeelt op de verschillende type deelnemers in een brainstorm;
 5. Hoe je een intakegesprek doet en relatiemanagement met je klant onderhoudt;
 6. Hoe je ideeën en concepten omtovert naar acties en resultaten.

 

Duur Twee dagen
Prijs € 1350,- (0% BTW) per deelnemer
Inclusief
 • Het Brain Fuel Basis Deck
 • Alle Brain Fuel-canvassen
 • Het Brain Fuel Facilitator Paspoort
 • Een uitgebreide trainingsgids
 • Een CRKBO-erkend diploma
 • Bij een fysieke sessie ook lunch, hapjes en drinken.

Vertel mij meer over de training

én stuur mij de brochure:

Christopher Marks, storytelling expert

"Ik heb het eigenlijk meer behandeld als een opleiding dan als een training. Het ging veel verder dan één methodiekje leren. Het was eigenlijk een grote fundamentele opleiding over het on- en offline faciliteren van brainstorms."

Giel de Winter - StukTV & Creative Director Talpa Social

"We zijn met het team van StukTV & Talpa aan de slag gegaan met allemaal nieuwe brainstormmethodes om onze creativiteit naar the next level te tillen. Het is te gek dat we zo snel en simpel getriggerd kunnen worden om nog meer creatievere formats te bedenken. En behalve nuttig was het ook nog leuk. Iedereen die uitgedaagd wil worden, kan dit goed gebruiken."

Meld je aan voor de facilitator training

Leuk dat je je wilt aanmelden, na het verzenden van je aanmelding gaat er het volgende gebeuren.

Stap 1. Direct na aanmelding kom je op de bedanktpagina. Daar staat ook de allereerste kaart om te downloaden. Na 5 minuten ontvang je het welkomstpakket met praktische informatie, algemene voorwaarden, links naar Calendly om een belafspraak in te plannen indien gewenst, en daarin ook een stappenplan.

Stap 2. 24 uur na ontvangst van het welkomstpakket krijg je de factuur

Stap 3. Een week voor de training ontvang je alle praktische informatie en het Mural Prepboard.

Stap 4. Vier dagen voor de training de reminder met praktische informatie

Stap 5. Je gaat enorm veel leren tijdens de training!


Download hier:

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring