Design Sprint

Google heeft een aanpak ontwikkeld waarin je ontwikkeltijd van 6 maanden terug kunt brengen naar maar één week. Je eindigt de week met geteste oplossingen, klaar om uit te rollen binnen je organisatie. Is dat snel of is dat snel?

Geen zorgen, je verliest in de snelheid geen kwaliteit. Je team gaat in een Design Sprint in 20 uren verspreid over 5 dagen het vraagstuk ontleden, erover brainstormen en prototypes bouwen! We versterken je team met je klanten, experts en beslissers die op de juiste momenten meedenken en -doen.

Skill level Beginner/ Gemiddeld / Expert
Duur 20 uren, verspreid over 5 dagen
Groepsgrootte 8 tot 20 deelnemers

En dat is niet alles

Behalve oplossingen voor je vraagstuk, levert de Design Sprint ook ontzettend veel energie, kennis en netwerk op. En omdat de 20 uren verspreid zijn over 5 dagen, belast je je team niet te veel en kunnen ze ook nog voldoende tijd besteden aan lopende zaken!

Ik wil de Design Sprint

Jurjen van der Weg – Gemeente Leeuwarden

“De Design Sprint is een manier van werken die erg past bij een moderne overheidsorganisatie met een open houding naar de samenleving en naar haar partners. De focus die je krijgt op een thema, de korte maar intensieve tijdsinzet van direct betrokkenen en de ruime mogelijkheden om allerlei soorten betrokkenen een passende plek in het proces te geven zijn erg waardevol.

Aan het einde van onze 20 uur lag er een breed gedragen voorstel. Mooie bijkomstigheid was dat we de werkwijze van de Design Sprint grotendeels met eigen mensen hebben uitgevoerd en onze eigen hebben gemaakt, zodat we een volgende keer bij een volgend onderwerp zelf ermee aan de slag kunnen.”