Selection Day

Selection day is een selectiemethode om aan het einde van je brainstorm te stemmen welke ideeën jij het beste vindt. En met beste bedoelen we: gelukkigst makend, creatiefste, effectiefste op korte termijn én effectiefste op lange termijn.

Selection Day

Hoe

Deze selectiemethodiek is eigenlijk vrij simpel. Je krijgt vier stickers: een hartje, een eenhoorn, een stopwatch en een kalender. Deze stickers staan alle vier voor iets anders.

1. Het hartje staat voor :’Welk idee maakt mij het gelukkigst?’
2. De eenhoorn staat voor: ‘Welk idee vind ik het uniekste’?
3. De stopwatch staat voor: ‘Welk idee lijkt mij het effectiefste op korte termijn?’
4. De kalender staat voor: ‘Welk idee lijkt mij het effectiefste op lange termijn?’

Plak deze stickers zonder te overleggen met je groep. Het is jouw stem.

En nu wordt het pas écht interessant. Het kan gebeuren dat jullie groep het roerend eens is, maar ook dat de verschillen groot zijn. Tijd om te overleggen met elkaar!

Voorbeeld

Stel je voor dat jij je stopwatch heel ergens plakt dan de rest van je groep. Jij gelooft misschien wel in een idee waar de rest niks in ziet. Misschien goed om met elkaar in gesprek te gaan!

Of iedereen plakt de hartjes op totaal andere plekken dan de kalender-stickers Waar moet je als team dan in investeren? In wat op lange termijn werkt of wat in wat jullie gelukkig maakt?

Selection Day zorgt ervoor dat je gerichtere keuzes maakt bij het kiezen van de ideeën waar je mee verder gaat. Een zwaar onderschat moment tijdens iedere brainstorm!

 

Bestel onze speciale Selection Day stickers

We hebben special stickers ontworpen voor Selection Day. Bestel ze in onze webshop en start met plakken!

Bestel de Selection Day stickers