Association Machine Gun

De Association Machine Gun is ideaal wanneer je groep al is opgewarmd of ervaren is in creatief denken. De Association Machine Gun is gebaseerd op het uitgangspunt dat elk woord of beeld tot nieuwe associaties kan leiden. Wanneer je deze associaties toepast op jouw probleem, kunnen ze geweldige nieuwe ideeën opleveren!

Dieren, Karakters, Locaties, Objecten

Association Machine Gun

19 maart 2018

Hoe

Kies een kaart. Roep een paar associaties op die de kaart je geeft. Gebruik deze associaties om nieuwe ideeën voor jouw probleem te bedenken. Hoe leuker, hoe beter!

Komt er langzaam aan een einde aan je ideeënstroom? Dan is het tijd om een andere kaart te kiezen. Next!

Voorbeeld

Stel je voor dat het te druk is op het werk. De eerste kaart die je trekt, is een muis. Misschien kun je jezelf verstoppen! Of maak een treurig piepgeluid zodat je collega's medelijden met je krijgen. Volgende kaart: een zwaard! Misschien moet je je baan in tweeën hakken. Nog een kaart! Assepoester. Vind je eigen Assepoester; iemand die al die vreselijke taken voor je doet (dat maakt je de slechte stiefmoeder, maar ach). Nog steeds niet genoeg ideeën? Blijf kaarten trekken!

Canvas

Heb je wat extra hulp nodig? Wij hebben een speciaal canvas ontworpen voor Association Machine Gun, zodat je nog beter en gemakkelijker kunt brainstormen!

Download dit canvas

Association Machine Gun Canvas