Apples And Oranges

Het helpt om elkaar beter te leren kennen voordat je gaat brainstormen (het helpt om elkaar in het algemeen beter te leren kennen). Apples and Oranges is een eenvoudige oefening die het ijs breekt.

Dieren, Karakters

Apples And Oranges

Hoe

Laat elke deelnemer een kaart van de stapel trekken. Vraag ze om een kenmerk te bedenken dat ze gemeen hebben met de kaart in kwestie. Laat iedereen zichzelf voorstellen met wat ze gemeen hebben met de kaart en vraag om een voorbeeld. Deze oefening helpt bij het maken van ongebruikelijke associaties die de hersenen opwarmen voor de brainstorm. Bonus: het geeft je een aantal verrassende inzichten in andere deelnemers die je niet krijgt als je alleen maar om hun naam en beroep vraagt.

Voorbeeld

Harry trekt de kaart ‘Nelson Mandela’. Hij stelt zichzelf voor: Hallo, mijn naam is Harry en ik studeer aan Zweinstein. Net als Mandela wil ik het goede doen en van de wereld een beter plek maken. Dat is de reden dat ik iedereen op deze school meerdere keren heb gered.

Canvas

Heb je wat extra hulp nodig? Wij hebben een speciaal canvas ontworpen voor Apples and Oranges, zodat je nog beter en gemakkelijker kunt brainstormen!

Download dit canvas

Apples & Oranges Canvas