Kaarten & Methodes

100 kaarten in 4 categorieën

De Brain Fuel-kaart zijn op maat gemaakt voor brainstormsessies in zowel grote als kleine groepen. De tool bestaat uit een stapel van 100 kaarten verdeeld in vier categorieën:

Karakters
Objecten
Dieren
Locaties

Hoe kunnen deze kaarten mij helpen?

Wanneer mensen brainstormen, komen ze vaak met dezelfde soort ideeën. Dat komt omdat ze vastzitten in hun standaard denkpatroon. Dat is niet vreemd. Integendeel, het is volkomen normaal: de meeste mensen nemen de gemakkelijkste route om een probleem op te lossen. Helaas leidt deze route meestal tot saaie en ineffectieve oplossingen.

Brain Fuel dwingt je om vanuit een heel ander perspectief naar je probleem te kijken en je standaard denkpatroon te doorbreken. Hiermee kun je tot ongebruikelijke associaties en innovatieve ideeën komen.

Koop de basisset van Brain Fuel

Dat is cool enzo, maar hoe werkt Brain Fuel?

Het implementeren van Brain Fuel in jouw brainstorm is eenvoudig! Noteer gewoon je brainstormvraag, trek een kaart en er verschijnen onmiddellijk nieuwe oplossingen in je hoofd. Maar dat is niet alles. We hebben verschillende brainstormmethoden ontwikkeld en geselecteerd die jou helpen om je idee te ontbranden.

Bekijk de methodes

Hoe zijn jullie bij deze 100 kaarten gekomen?

Het is ons doel om jou toegang te geven tot zoveel mogelijk geweldige ideeën. Dus we hebben elke kaart getest, helaas enkele van onze persoonlijke favorieten weg moeten gooien, zorgvuldig nieuwe uitgekozen, die we opnieuw hebben getest, enzovoort. Uiteindelijk kwamen we tot 25 kaarten in elke categorie. Allemaal met een ander onderwerp en een leuk feit om ervoor te zorgen dat ze je naar verschillende associaties leiden.

 

Begin met de basisset

Wij zijn er voor techniek liefhebbers en liefhebbers van papier! Het kaartspel is op maat gemaakt voor brainstorms met grote groepen en met de app heb je altijd Brain Fuel in de buurt voor een snelle en krachtige brainstorm!

Brain Fuel Basis Set kopen

Genoeg over ons. Wat vinden anderen van Brain Fuel?

 

Snelheid, humor en energie

"Ik gebruikte Brain Fuel voor een sessie met mijn team, waarbij we slechts 1,5 uur de tijd hadden om te brainstormen over twee hoofdthema’s. De methode brengt snelheid, humor en energie in de groep, wat je een geweldige oogst aan ideeën oplevert in een relatief korte tijd. En op een leuke manier!"

Rixt Sijtsma
Webcare manager bij Aegon

Een geweldig concept in een mum van tijd

"Door random dingen als een ananas en Marilyn Monroe te combineren met het probleem dat we probeerden op te lossen, bedachten we in een mum van tijd een geweldig concept. Omdat Brain Fuel ons dwong te associëren met dingen waar we normaal niet aan denken, hebben wij iets bedacht waar we anders nooit op waren gekomen!"

Jorik Kleen
Student Communication & Multimedia Design

Tal van mogelijkheden op een gemakkelijke toegankelijke en snelle manier

"De brainstormkaarten zijn goed te gebruiken in retrospectives met onze scrum teams. In plaats van het standaard, “what went well, what can we improve lijstje” biedt de kaartenset legio mogelijkheden om op een laagdrempelige en snelle manier te reflecteren. Ook het brainstormen over mogelijke verbeteringen wordt op deze manier leuk en minder voor de hand liggend!"

Laura Zschuschen
Agile Coach KLM Royal Dutch Airlines