The Challenge Generator

Zoek je een kapstok om jezelf creatief en scherp te houden? De Brain Fuel Challenge Generator is een tool die automatisch prikkelende uitdagingen voor je genereert. Bonus: wie weet bedenk je een idee die jezelf, je bedrijf of de wereld een stuk beter maakt!

Lees verder

It’s A Draw

Het is tijd om te tekenen! Itā€™s a Draw is de ideale warming-up is voor als er tijdens de sessies getekend moet worden. Bijkomende voordelen: de methode is tegelijkertijd communicatietraining. En het is nog leuk ook!

Lees verder

Silly Business

Ga je je business model onder de loep nemen? En mag die wel wat creatiever, innovatiever of unieker? Zet je brein op scherp met de Silly Business methode!

Lees verder

Short Storyboards

Short Storyboard is perfect om een goed idee een stap richting actie te helpen. Zeiden we stap? We bedoelen drie stappen! Schrijf of plak je idee uit aan de linkerkant. Teken of plak je idee aan de rechter kant. Maak het visueel!

Lees verder

Wow-Now-How Matrix

De Wow-Now-How-No Matrix is de ideale manier om aan het einde van je sessie zowel de originele, creatieve en unieke ideeƫn als de snelle, haalbare, quicks wins. En de beste ideeƫn? Die vallen in beide categorieƫn!

Lees verder

Naming & Framing

Naming & Framing is een convergeer techniek om al die verschillende ideeƫn die je hebt bedacht overzichtelijk bij elkaar te krijgen. Door clusters te vormen ontstaan er concepten die klaar zijn om uitgevoerd te worden!

Lees verder

Selection Day

Selection day is een selectiemethode om aan het einde van je brainstorm te stemmen welke ideeƫn jij het beste vindt. En met beste bedoelen we: gelukkigst makend, creatiefste, effectiefste op korte termijn Ʃn effectiefste op lange termijn.

Lees verder

Transporter

Vaak zijn brainstormvragen locatiegebonden. Vervang deze locatie en brainstorm hoe je op een andere locatie je brainstormvraag op zou lossen. Ontdek daarna hoe deze nieuwe ideeƫn ook op de originele locatie goed werken!

Lees verder

Board Of Directors

Stel je voor dat de directie van jouw organisatie bestaat uit 5 heel erg bijzondere karakters. Hoe zouden zij het bedrijf runnen? En hoe zouden zij jullie uitdagingen oplossen?

Lees verder

Apples And Oranges

Het helpt om elkaar beter te leren kennen voordat je gaat brainstormen (het helpt om elkaar in het algemeen beter te leren kennen). Apples and Oranges is een eenvoudige oefening die het ijs breekt.

Lees verder

Superhero

Stap in de schoenen van een superheld! Ontdek hoe ze jouw problemen zouden oplossen.

Lees verder

Hammer That Nail

Denk vanuit een object en ontdek nieuwe oplossingen voor jouw probleem. Ooit de vraag gehoord: ‘Wat als je bent gestrand op een verlaten eiland en je maar Ć©Ć©n object hebt om je te helpen ontsnappen?’. Nou, je kunt dat object ook gebruiken om je eigen probleem op te lossen!

Lees verder