Brain Fuel in het onderwijs

Brain Fuel is ideaal om studenten te helpen met de uitdaging om met écht creatieve ideeën te komen. Zowel de app als de set kaarten gecombineerd met onze werkbladen brengen plezier en snelheid terug in het brainstormen. De resultaten: fantastische ideeën, meer openheid en samenwerking, betere besluitvorming en meer betrokkenheid bij het eindresultaat.

Door Brain Fuel te gebruiken, kunnen docenten grotere groepen studenten faciliteren, van 30 tot 50 studenten tegelijkertijd.

Brain Fuel helpt docenten en studenten met:

  • Meer openheid en bereidheid om te brainstormen
  • 10 verschillende brainstorm methodes
  • Het makkelijk gebruik te maken van de kaarten, app en werkbladen
  • Het faciliteren van grote groepen
  • Het ontdekken van meer mogelijkheden
  • Het creëren van een band tussen studenten door middel van plezier

Elke methode heeft een canvas

Wij ontwikkelen ze omdat docenten erom vroegen! Onze canvassen helpen om de creativiteit te structureren waar en wanneer dat nodig is. In plaats van elke groep afzonderlijk te instrueren, kunnen docenten de canvassen gebruiken om iedere groep zelf te laten starten. Eén algemene instructie voor de groep als geheel is genoeg om de groepen aan de gang te krijgen; de canvassen hebben eenvoudige instructies die de studenten zelf kunnen doorlopen.

De instructies zijn beschikbaar in de formaten A4, A3, legal en ledger / tabloid, zodat je de canvassen zelf kunt reproduceren. Wij maken het je graag zo makkelijk mogelijk!

Bekijk de canvassen in onze webshop

Toolkit Training voor docenten

In deze training hebben wij een kijk-ons-en-doe-het-dan-zelf aanpak. Op die manier begin je wat wij Brainstorm Uithoudingsvermogen noemen op te bouwen. Deze snelle Toolkit Training heeft alles te maken met je op weg helpen, zodat je Brain Fuel kunt gebruiken in elke omgeving met studenten, zoals bijvoorbeeld beginnende projecten, brainstormen over onderzoeksvragen, ideeënworkshops en meer. Voor meer ervaren brainstorm-facilitators is deze Toolkit Training een perfecte opfriscursus over nieuwe brainstormtechnieken zonder alle basics opnieuw te hoeven doorlopen.

Beginner / Gemiddeld
4 uren
5 tot 15 deelnemers

Meer info in onze webshop

Brain Fuel facilitator training

Elke onderwijsinstelling kan profiteren van een paar goed doordachte Brain Fuel facilitators. Op deze manier wordt het gemakkelijker om een curriculum te ontwikkelen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Binnen twee dagen zullen wij je omtoveren in een brainstormexpert en een Brain Fuel facilitator.

Gemiddeld / Expert
Twee dagen
5 tot 15 deelnemers

Meer info in de webshop

Creatieve kickstart voor je vak

Onze Creative Lead Friso Visser zal jouw instituut bezoeken om het belangrijke verhaal achter de ideevorming te vertellen en hoe Brain Fuel je helpt het volgende niveau in creativiteit te bereiken. Studenten kunnen de do’s en dont's ervaren van het ontwikkelen van creatieve gewoonten die hun leven lang zullen duren. En Friso vertelt enkele mythes over creativiteit. Een perfecte manier om je vak te verbeteren!

Contact opnemen

Educatieve partners

De Frisian Design Factory is een van de 21 innovatiehubs in universiteiten en onderzoeksorganisaties van over de hele wereld. Wij zijn er trots op hen onze partner te mogen noemen. Samen met de Frisian Design Factory ontwikkelen en distribueren we Brain Fuel.

Wil jij partner worden van Brain Fuel? We zouden het heel erg graag van je willen horen! Laat het ons hieronder weten:

Contact opnemen voor een partnerschap

Onderwijsinstituten die Brain Fuel inzetten

 

Genoeg over ons. Wat vinden anderen van Brain Fuel?

 

Ik ben dol op de methodiek achter Brain Fuel

"Brain Fuel is magisch, het verbindt onmiddellijk. Brainstormen is tijdverspilling als het leidt tot een gebrek aan actie, maar Brain Fuel gebruikt een creatieve structuur om onproductief om te toveren in productief.

Ik ben dol op de methodiek achter Brain Fuel. De associatiekaarten ontgrendelen herinneringen die ik was vergeten en gebruikt ze voor creatieve oplossingen. Brain Fuel is een game changer."

Ben Bungert
Strategische Relaties & Ontwikkeling - Learn Launch (VS)

Een geweldig concept in een mum van tijd

"Ik heb nog nooit zoiets als Brain  Fuel gezien. Het zal studenten helpen om buiten zichzelf te denken, net zoals door een nieuwe lens. Brain Fuel zal ze uitdagen om dieper te denken dan oppervlakkige brainstormmethoden. En het zal brainstormen weer leuk maken! Brain Fuel speelt als een eenvoudig concept, maar het heeft zoveel opties: het kan 10 minuten of 10 uur worden gebruikt, wat jij maar wil!"

Kiera Chetlen
Leraar Wetenschappen - Cyril K. Brennan Middle School (VS)

Tal van mogelijkheden op een gemakkelijke toegankelijke en snelle manier

"De brainstormkaarten zijn goed te gebruiken in retrospectives met onze scrum teams. In plaats van het standaard, “what went well, what can we improve lijstje” biedt de kaartenset legio mogelijkheden om op een laagdrempelige en snelle manier te reflecteren. Ook het brainstormen over mogelijke verbeteringen wordt op deze manier leuk en minder voor de hand liggend!"

Laura Zschuschen
Agile Coach - KLM Royal Dutch Airlines